Hindbærmousse
på browniebund.
Ca. 8
personer
Browniebund:
85 g. valnødder
85 g. hasselnødder
100 g. mørk chokolade
100 g. smør
2 æg
100 g. sukker
1 tsk. Vaniljesukker
½ tsk. Bagepulver
50 g. hvedemel.
Sæt ovnen på
200°. Hak nødderne groft. Smelt chokolade og smør i en tykbundet gryde og
tilsæt derpå de grofthakkede nødder. Pisk æg og sukker skummende. Bland
vaniljesukker, bagepulver og mel, rør det sammen med æggesukkermassen og vend
til sidst chokoladeblandingen heri. Hæld det hele i en smurt springform og bag
bunden nederst i den varme oven i ca 15 min. Lad herefter kagen blive helt kold.
Hindbærmousse:
2 1/2 dl.
piskefløde
4 blade husblas
275 g. hindbær
125 g. sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 1/4 dl yoghurt naturel
en smule hindbærsaft.
Pynt:
Friske hindbær
Mokkaperler (santa Maria-krydderier)
Pisk fløden.
Udblød husblassen i koldt vand. Blend hindbær, sukker og vaniljesukker og rør
yoghurt i blandingen. Smelt husblassen over vandbad i det vand, der hænger ved.
Rør lidt hindbærsaft i og vend så hindbærsaucen og til slut flødeskummet i.
Hæld blandingen over kagen og stil springformen i køleskab i mindst tre timer.
Pynt evt. med
friske hindbær og mokkaperler. |