Hvid chokolade- og kastaniemousse(8 personer)
Ingredienser:
Dej:
-
2 æggeblommer
-
2 æggehvider
-
50 g sukker
-
50 g
hvedemel
-
1 spsk.
kakao
- Desuden
kakao til pynt
1.
Begynd med dejen, hvor æggeblommer piskes med halvdelen af sukkeret til
lysegult, æggehvider piskes stive og så seje med resten sukkeret. Mel og kakao
sigtes i blommerne og hviderne foldes i. Bages i form på 18x25 cm i 20 minutter
ved 160 grader. Skæres til, så den passer til formens top
2.
Smelt forsigtigt den hvide chokolade over vandbad. Afkøl og pisk så
forsigtigt halvdelen af fløden i. Fløden skal have stuetemperatur, ellers
skiller det. Hæld det i bunden af en smurt 1½ l sandkageform og frys det.
3.
Smelt ligeledes flødechokoladen og piske forsigtigt resten af fløden,
kastaniemoussen og halvdelen af rommen i. Hæld det over den hvide mousse.
4.
Skær kagen til og læg den øverst, stænk med rom, læg svagt pres på
og frys. Ved servering vendes ud og drysses med kakao evt. i mønster. Spises
halvfrosen, næsten optøet. |