MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Hvid chokolade- og kastaniemousse(8 personer)

Ingredienser:
 

  • 100 g hvid chokolade

  • ½ l piskefløde

  • 100 g flødechokolade

  • 225 g kastaniemousse (sød) evt. fra dåse

  • 2 spsk. mørk rom

Dej:

  • 2 æggeblommer

  • 2 æggehvider

  • 50 g sukker

  • 50 g hvedemel

  • 1 spsk. kakao

  • Desuden kakao til pynt

1.    Begynd med dejen, hvor æggeblommer piskes med halvdelen af sukkeret til lysegult, æggehvider piskes stive og så seje med resten sukkeret. Mel og kakao sigtes i blommerne og hviderne foldes i. Bages i form på 18x25 cm i 20 minutter ved 160 grader. Skæres til, så den passer til formens top

2.   Smelt forsigtigt den hvide chokolade over vandbad. Afkøl og pisk så forsigtigt halvdelen af fløden i. Fløden skal have stuetemperatur, ellers skiller det. Hæld det i bunden af en smurt 1½ l sandkageform og frys det.

3.   Smelt ligeledes flødechokoladen og piske forsigtigt resten af fløden, kastaniemoussen og halvdelen af rommen i. Hæld det over den hvide mousse.

4.   Skær kagen til og læg den øverst, stænk med rom, læg svagt pres på og frys. Ved servering vendes ud og drysses med kakao evt. i mønster. Spises halvfrosen, næsten optøet.