MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Hindbærcreme på mandelbund. ( 8 personer )

Bund:

  • 100 g. mandler uden skal

  • 100 g. sukker

  • 2 æg

  • 100 g. smør

  • 50 g. kartoffelmel

  • 1 tsk. bagepulver

  • revet skal af ½ citron

 

Mandelkrokant:

  • 100 g. mandler uden skal

  • 100 g. flormelis

 

Hindbærcreme:

  • 200 g. friske hindbær

  • 50 g. flormelis

  • saft af ½ citron

  • 2 blade husblas

  • 2 ½ dl. Piskefløde

 

Pynt:

  • Friske hindbær

 

Der ud over:

  • Smør og sukker til formen.

 

1.Dæk bunden på en springform med bagepapir, og sæt ringen fast om bund og papir.

Pensl bund og sider godt, og drys den med sukker.

Mal mandlerne helt fint i blenderen.

Bland dem med halvdelen af sukkeret, kartoffelmel og bagepulver, og stil til side.

 

2.Pisk æggene tætte med resten af sukkeret, til riset danner spor, og vend citronskal, melblandingen og det smeltede smør i dejen.

Kom dejen i formen, og bag den i ca. 20 minutter, til den er fint gennembagt og gylden.

 

3.Hak mandlerne let groft. Varm flormelis op på en pande og vend de hakkede mandler i.

Hæld massen på et stykke smurt bagepapir og afkøl det helt.

Hak mandelmassen let groft.

 

4.Kog hindbærrene op med citronsaft, tilsæt sukker, og kog, til sukkeret akkurat er smeltet.

Tag kasserollen fra varmen, og rør den udblødte husblas i bærrene.

Afkøl helt, til bærrene tykner og akkurat er ved at sætte sig.

 

5.Pisk fløden stiv, og vend først mandelmasse og derefter hindbær i med store, luftige tag.

 

6.Fordel cremen over bunden, og stil den i køleskabet, til cremen har sat sig, i mindst 4 timer.