Hindbærcreme
på mandelbund. ( 8 personer )
Bund:
-
100 g. mandler uden skal
-
100 g. sukker
-
2 æg
-
100 g. smør
-
50 g. kartoffelmel
-
1 tsk. bagepulver
-
revet skal af ½ citron
Mandelkrokant:
-
100 g. mandler uden skal
-
100 g. flormelis
Hindbærcreme:
-
200 g. friske hindbær
-
50 g. flormelis
-
saft af ½ citron
-
2 blade husblas
-
2 ½ dl. Piskefløde
Pynt:
Der ud over:
1.Dæk bunden på en springform med
bagepapir, og sæt ringen fast om bund og papir.
Pensl bund og sider godt, og drys den med
sukker.
Mal mandlerne helt fint i blenderen.
Bland dem med halvdelen af sukkeret,
kartoffelmel og bagepulver, og stil til side.
2.Pisk æggene tætte med resten af
sukkeret, til riset danner spor, og vend citronskal, melblandingen og det
smeltede smør i dejen.
Kom dejen i formen, og bag den i ca. 20
minutter, til den er fint gennembagt og gylden.
3.Hak mandlerne let groft. Varm flormelis
op på en pande og vend de hakkede mandler i.
Hæld massen på et stykke smurt bagepapir
og afkøl det helt.
Hak mandelmassen let groft.
4.Kog hindbærrene op med citronsaft, tilsæt
sukker, og kog, til sukkeret akkurat er smeltet.
Tag kasserollen fra varmen, og rør den
udblødte husblas i bærrene.
Afkøl helt, til bærrene tykner og akkurat
er ved at sætte sig.
5.Pisk fløden stiv, og vend først
mandelmasse og derefter hindbær i med store, luftige tag.
6.Fordel cremen over bunden, og stil den i
køleskabet, til cremen har sat sig, i mindst 4 timer. |