Apfelstrudel-inspirerede ruller med
æbler og mandler m/vanillecreme og is
Ingredienser til 8 personer
Rullerne:
- 1 pakke filo-dej
- 4 store æbler
- 2 spsk smør
- 1 tsk kanel
- 2 tsk sukker
- 75 g mandler
- 2 spsk rosiner
- 25 g smør til pensling
Vanille-cremen:
- 2 dl piskefløde
- 2 spsk creme fraiche
- Vanillestang eller vanillepulver
- 1 spsk flormelis
1.
Optø filodej i køleskabet, som angivet på emballagen.
2. Skræl æblerne, og skær dem i små tern.
3. Smelt smørret på en pande, og steg æblerne, til de er møre, sammen med kanel
og sukker.
4. Hak mandlerne, og vend dem i æblerne sammen med rosiner.
5. Smelt smørret ved svag varme.
6. Fold filodejen helt ud. Skær filodejen ud i 8 stykker, ca. 20 x 10 cm. Kom
æblefyld på den smalle side af dejen. Pensl kanterne med smeltet smør. Fold
kanterne ind, og rul tæt omkring fyldet ligesom til forårsruller. Pensl rullerne
med smør, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
7. Tænd ovnen på 175 grader. Bag filorullerne i midten af den varme ovn i ca. 25
min., til de er sprøde og gyldne.
8. Pisk fløden til skum, og vend med cremefraiche og flormelis. Flæk
vaniljestangen, og skrab kornene ud. Vend vaniljekorn i fløden, og server til de
lune æbleruller.
Server en god vanille-is til desserten.
|