MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Brownie-iskager med passionsmarinerede bær

(4 pers.)

 

 

Brownie-iskager med passions-marinerede bær

Iskagerne kan du lave i god tid. De er lækre og fulde af dejlig smag... og får et friskt og knasende modspil fra passionsfrugt, vanilje og røde bær.

Ingredienser

Brownie-bunde

·         125 g smør

·         75 g grofthakket mørk chokolade (ca. 55% kakao)

·         2 æg

·         150 g brun farin (ca. 2½ dl)

·         75 g hvedemel (ca. 1¼ dl)

·         2 spsk kakao

·         ½ liter vaniljeflødeis

·         ½ liter is med blandede røde bær

Passions-marinerede bær

·         3 modne passionfrugter

·         1 dl friskpresset appelsinsaft

·         1 fed vaniljestang

·         2 spsk sukker

·         400 g friske blandede bær, fx hindbær, jordbær, blåbær og brombær

Pynt

·         friske mynteblade eller citronmelisse

·         knust rød krymmel

Fremgangsmåde:

Brownie-bunde

Smelt smørret sammen med chokoladen i en gryde og lad det køle af. Pisk æg og farin til en luftig æggesnaps. Bland mel og kakao og vend det i æggesnapsen. Vend den afkølede chokoladeblanding i. Hæld dejen i en lille bradepande med bagepapir (ca. 20 x 24 cm) og bag kagen midt i ovnen. Lad kagen køle af og stik 6 bunde ud (ca. 7 cm i diameter) og flæk dem forsigtigt.

Kugl de 2 slags is op til hver 6 kugler. Tryk forsigtigt iskuglerne lidt flade, så de passer til størrelsen på brownie-bundene. Læg 2 bunde sammen om 2 forskellige iskugler - sammenlægningen må gerne gå hurtigt, så isen ikke smelter. Frys iskagerne.

Passions-marinerede bær

Del passionsfrugterne og skrab kødet (ca. ½ dl) ud i en lille gryde. Tilsæt appelsinsaft. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem godt med sukkeret. Kom sukker og vaniljekorn i gryden og bring blandingen i kog. Kog marinaden ved kraftig varme og under omring i ca. 1½ min. Hæld marinaden i en skål, vend bærrene i og lad dem køle af.

Stil brownie-iskagerne i køleskabet 20-25 min. før I skal spise dem. Anret nogle af de marinerede bær på 4 tallerkener og stil en brownie-iskage på hver tallerken. Server de sidste 2 iskager (evt. i halve) og resten af frugten til 2. servering.

Tip

Resterne af brownie-bundene kan spises sammen med en hyggelig kop kaffe, mens du laver mad.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 175°.