Iskagerne kan du lave i god tid. De er lækre og
fulde af dejlig smag... og får et friskt og knasende modspil fra passionsfrugt,
vanilje og røde bær.
Ingredienser
Brownie-bunde
·125 g smør
·75 g grofthakket mørk chokolade (ca.
55% kakao)
·2 æg
·150 g brun farin (ca. 2½ dl)
·75 g hvedemel (ca. 1¼ dl)
·2 spsk kakao
·½ liter vaniljeflødeis
·½ liter is med blandede røde bær
Passions-marinerede bær
·3 modne passionfrugter
·1 dl friskpresset appelsinsaft
·1 fed vaniljestang
·2 spsk sukker
·400 g friske blandede bær, fx
hindbær, jordbær, blåbær og brombær
Pynt
·friske mynteblade eller citronmelisse
·knust rød krymmel
Fremgangsmåde:
Brownie-bunde
Smelt smørret sammen med chokoladen i en gryde og lad det køle af. Pisk æg og
farin til en luftig æggesnaps. Bland mel og kakao og vend det i æggesnapsen.
Vend den afkølede chokoladeblanding i. Hæld dejen i en lille bradepande med
bagepapir (ca. 20 x 24 cm) og bag kagen midt i ovnen. Lad kagen køle af og stik
6 bunde ud (ca. 7 cm i diameter) og flæk dem forsigtigt.
Kugl de 2 slags is op til hver 6 kugler. Tryk forsigtigt iskuglerne lidt flade,
så de passer til størrelsen på brownie-bundene. Læg 2 bunde sammen om 2
forskellige iskugler - sammenlægningen må gerne gå hurtigt, så isen ikke
smelter. Frys iskagerne.
Passions-marinerede bær
Del passionsfrugterne og skrab kødet (ca. ½ dl) ud i en lille gryde. Tilsæt
appelsinsaft. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem godt med
sukkeret. Kom sukker og vaniljekorn i gryden og bring blandingen i kog. Kog
marinaden ved kraftig varme og under omring i ca. 1½ min. Hæld marinaden i en
skål, vend bærrene i og lad dem køle af.
Stil brownie-iskagerne i køleskabet 20-25 min. før I skal spise dem. Anret nogle
af de marinerede bær på 4 tallerkener og stil en brownie-iskage på hver
tallerken. Server de sidste 2 iskager (evt. i halve) og resten af frugten til 2.
servering.
Tip
Resterne af brownie-bundene kan spises sammen med en hyggelig kop kaffe, mens du
laver mad.