Jordbærflødeostekage
(10 pers)

Ingredienser:
- Kiksebund
- 100 g smør - smeltet
- 200 g fintknuste søde
havrekiks
- Jordbærfromage
- 3 blade husblas
- 400 g jordbær i små tern
- 85 g sukker (ca. 1 dl)
- 200 g BUKO Classic Naturel
26% (70+)
- 3 dl Karolines Køkken
piskefløde
- ½ dl friskpresset citronsaft
- 100 g jordbær i kvarte
Kiksebund: Spænd
et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden i en springform (ca. 22 cm i
diameter). Bland smør og de knuste kiks godt og kom blandingen formen. Pres
kiksbunden godt sammen.
Jordbærfromage:
Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Drys jordbærrene med sukker. Rør
flødeosten blød med ca. ½ dl af fløden og pisk resten af fløden til et let skum.
Vend jordbær, flødeost og flødeskum sammen. Træk husblassen op af vandet med det
vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med
citronsaft og rør den derefter i jordbærblandingen. Fordel fromagen på
kiksebunden og stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer.
Ved serveringen:
Tag kagen ud af formen, stil den på et fad og pynt den med jordbær.
Tip:
Kagen kan laves dagen før, brug da kun 2 blade husblas til fromagen.
|