MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Jordbærflødeostekage (10 pers)

Jordbærflødeostekage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredienser:

  • Kiksebund
  • 100 g smør - smeltet
  • 200 g fintknuste søde havrekiks
  • Jordbærfromage
  • 3 blade husblas
  • 400 g jordbær i små tern
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 200 g BUKO Classic Naturel 26% (70+)
  • 3 dl Karolines Køkken piskefløde
  • ½ dl friskpresset citronsaft
  • 100 g jordbær i kvarte

Kiksebund: Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden i en springform (ca. 22 cm i diameter). Bland smør og de knuste kiks godt og kom blandingen formen. Pres kiksbunden godt sammen.

Jordbærfromage: Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Drys jordbærrene med sukker. Rør flødeosten blød med ca. ½ dl af fløden og pisk resten af fløden til et let skum. Vend jordbær, flødeost og flødeskum sammen. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med citronsaft og rør den derefter i jordbærblandingen. Fordel fromagen på kiksebunden og stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer.

Ved serveringen: Tag kagen ud af formen, stil den på et fad og pynt den med jordbær.

Tip: Kagen kan laves dagen før, brug da kun 2 blade husblas til fromagen.