Isbombe med mandelkager og appelsin.
5 pers.
Isbombe:
Mørk chokolade, 2 æggeblommer, 2 spsk sukker, revet skal af 1 appelsin, saft af
½ appelsin, ½ dl cointreau, 3 dl piskefløde, færdigkøbt chokoladeis.
Pensl en
siliconeform (diameter ca. 8 cm) med smeltet mørk chokolade. Sæt formen i
fryseren. Pisk æggeblommer og sukker, bland cointreau og skal og saft af
appelsin i. Pisk fløden til skum og tilsæt æggeblandingen. Fyld de frosne
chokoladeskaller halvt op med blandingen, kom en kugle chokoladeis i, og fyld
efter med appelsinblandingen. Stil formen tilbage i fryseren, min natten over.
Mandelkager (ca. 24 stk.): 2 dl sukker, ½ dl piskefløde, ½ dl sirup, 100 g
smeltet, afkølet smør, 2 dl havregryn, 100 g hakkede mandler.
Rør alle
ingredienserne sammen, stil blandingen koldt 10 min. Sæt 12 små toppe på en
bageplade, og bag ved 180 gr. i 6-8 min.
Appelsinfileter marineres natten over i en blanding af flydende honning og
cointreau.

|