Islagkage med bær og pistacie
Ingredienser:
Lagkagebund:
-
90
g sukker
-
3
æg
-
¼
tsk fint salt
-
3
spsk smør
-
120
g hvedemel
-
½
tsk vanillesukker
Fyld
og pynt:
-
2
pakker frosne brombær
-
180
g sukker
-
½
l jordbæris
-
½
l pistacieis
-
1
dl piskefløde
-
1
spsk sukker
-
½
tsk vanillesukker
- evt.
lidt pistacienødder
Varm
ovnen op til 200°c. Lav en papirform af et stykke bagepapir på 30 x 40 cm.
Fold en 2 cm bred kant hele vejen rundt og bøj hjørnerne om, så de holder på
faconen. Smør evt. formen med lidt smør og stil den til side. Bland sukker, æg
og salt og pisk blandingen let og skummende. Smelt smørret og rør
vanillesukkeret i. Sigt melet over æggeblandingen ad tre omgange og vend den
forsigtigt sammen. Hæld smørblandingen i med den sidste portion. Fordel dejen
i papirsformen og bag kagebunden 10-12 minutter. Afkøl den på bageristen.
Bland
2½ dl vand, den ene pose bær og sukkeret i en gryde og bring det i kog. Skru
ned for varmen og lad det småkoge 1 minut. Lad bærrene afkøle og purér dem i
blenderen. Den anden pose bær optøes i køleskab og bruges til pynt.
Når
islagkagen skal samles, fores en aflang bageform md et stykke vita wrap, der kan
hænge lidt ud over kanterne. Læg et tilsvarende stykke bagepapir eller smørrebrødspapir
oven på vita wrap’en. Tag isen ud af fryseren, og lad den blive lidt blød.
Mål
bageformens bund og skær efter dette mål 3 stykker ud af kagebunden. Læg det
ene kagestykke i brombærsiruppen og lad det trække lidt, vend det undervejs. Læg
brombærkagen i bunden af den forede form.
Kom
jordbærisen i en skål og pisk den med en el-mixer ca. ½ minut. Bred isen ud
over kagebunden i formen. Gentag processen med de resterende kagestykker (i
brombærsiruppen) og pistacieisen. Slut med et stykke brombærkage.
Pak
bagepapir og vita wrap sammen om islagkagen og læg den i fryseren mindst 30
minutter, gerne natten over. Tag islagkagen ud af fryseren 10-15 minutter før
servering.
Pisk
fløden stiv med sukker og vanillesukker og pynt kagen med flødeskum og evt.
pistacienødder. Servér den i flotte skiver med et par skefulde optøede brombær
og evt. lidt brombærsirup på hver tallerken.
|