MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Frossen chokolademousse med romrosiner (8-10 pers)

Ingredienser mandelbund:

  • 200 g reven marcipanmasse
  • 2 æggehvider
  • rasp til formen
Ingredienser chokolademousse:
  • 200 g mørk chokolade
  • 1 dl stærk kold kaffe
  • 2 æggeblommer
  • 5 dl piskefløde
  • 1 dl rosiner
  • ½ dl rom
Ingredienser Pynt:
  • 2-3 kiwi-frugter
  • 50 g smeltet chokolade
  • lidt flormelis
1. Sæt rosinerne i blød i rom. Lad dem stå i et par timer.
2. Bland den revne marcipanmasse med upiskede æggehvider. Bred dejen ud i en velsmurt form drysset med rasp. Formen skal have en diameter på ca 25 cm og løs bund. Bag bunden i 15-20 minutter i en 175 C varm ovn. Lad afkøle
3. Tag kagebunden ud af formen. Dæk formens bund og sider med bagepapir. Læg bunden tilbage i formen.
4. Riv eller hak chokoladen. Smelt den i den varme kaffe. Lad afkøle. Rør æggeblommer i. Pisk fløden og vend den i massen. Vend forsigtigt de afdryppede rosiner i. Kom moussen i formen oven på mandelbunden. Stil desserten i fryseren i 1-2 timer inden serveringen. Hvis man laver desserten længere tid i forvejen og opbevarer den i fryseren, skal den tages ud 1 time før den skal spises.
5. Pynt med kiwi-skiver. Hæld smeltet, let afkølet chokolade ud over i en tynd stråle, drys med flormelis.