Frossen
chokolademousse med romrosiner (8-10 pers)
Ingredienser mandelbund:
-
200 g reven marcipanmasse
-
2 æggehvider
-
rasp til formen
Ingredienser chokolademousse:
-
200 g mørk chokolade
-
1 dl stærk kold kaffe
-
2 æggeblommer
-
5 dl piskefløde
-
1 dl rosiner
-
½ dl rom
Ingredienser Pynt:
-
2-3 kiwi-frugter
-
50 g smeltet chokolade
-
lidt flormelis
1. Sæt rosinerne i blød i rom.
Lad dem stå i et par timer.
2. Bland den revne marcipanmasse med upiskede
æggehvider. Bred dejen ud i en velsmurt form drysset med rasp. Formen
skal have en diameter på ca 25 cm og løs bund. Bag bunden
i 15-20 minutter i en 175 C varm ovn. Lad afkøle
3. Tag kagebunden ud af formen. Dæk
formens bund og sider med bagepapir. Læg bunden tilbage i formen.
4. Riv eller hak chokoladen. Smelt den i
den varme kaffe. Lad afkøle. Rør æggeblommer i. Pisk
fløden og vend den i massen. Vend forsigtigt de afdryppede rosiner
i. Kom moussen i formen oven på mandelbunden. Stil desserten i fryseren
i 1-2 timer inden serveringen. Hvis man laver desserten længere tid
i forvejen og opbevarer den i fryseren, skal den tages ud 1 time før
den skal spises.
5. Pynt med kiwi-skiver. Hæld smeltet,
let afkølet chokolade ud over i en tynd stråle, drys med flormelis.
|