MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Ananasdessert med lakridsflødeskum

Dessert til 10

  • 2 kg friske modne ananas (1-2 stk.)
  • 4 spsk sukker
  • 2 spsk majsstivelse , fx maizena

 

Lakridsflødeskum

  • 1 stykke engelsk lakrids (4-5 cm)
  • ¼ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 1¾ spsk flormelis

Pynt

  • friske citronmelisseblade

Tilbehør

  • 1 liter lime- eller citronsorbet

Bagetid: Ca. 40 min. ved 200°.

Skær enderne af ananassen. Skræl den ved at lade kniven følge frugtens form - skær så dybt at de brune "prikker" forsvinder. Flæk ananassen og skær den i ca. 3 mm tynde skiver. Del ananasskiverne i 6 lige store portioner. Bland sukker og majsstivelse.

Beklæd en bradepande (ca. 4 x 20 x 26 cm) med bagepapir. Dæk bunden med 1 portion ananasskiver og drys med 1 spsk sukkerblanding. Fortsæt i nævnte rækkefølge og bag desserten midt i ovnen. Ananasdesserten skal være i pres mens den køler af. Læg et stykke bagepapir og dernæst et stykke pap over desserten. Stil derpå konservesdåser eller 2 sandkageforme fyldt med vand. Stil desserten i køleskabet mindst 5 timer eller til næste dag.

Lakridsflødeskum: Kom den engelske lakrids i en plastikpose egnet til madvarer. Knus lakridsen fint med fx en kagerulle (ca. 1¾ tsk knust lakrids). Pisk fløden til et let skum og vend flormelis og lakrids i. Smag til.

Ved serveringen: Fjern dåser, pap og bagepapir. Læg et spækbrædt over bradepanden og vend rundt. Fjern bagepapiret fra ananasdesserten. Skær kanterne lige og del desserten i 10 stykker. Fordel dem på tallerkener sammen med limesorbet og lidt lakridsflødeskum. Server resten i en skål ved siden af.

CITRONSORBET:

  • 1½ dl vand
  • 225 g fint rørsukker (ca. 2¾ dl)
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 dl friskpresset citronsaft
  • ¼ liter syrnet naturel 0,1%, fx Cheasy A38®

Bring vand og sukker i kog i en lille tykbundet gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt citronskal og -saft. Lad citronblandingen køle lidt af og vend det syrnede produkt i. Kom isblandingen i en metalform og stil den tildækket i fryseren i mindst 4 timer - rør i sorbeten 2-3 gange under indfrysningen. Hvis citronsorbeten er frosset i længere tid, så stil den i køleskabet ca. 45 min. før den skal serveres.

Tips: Du kan stille sorbeten i køleskabet i ca. 45 min. og derefter kugle den op - læg straks iskuglerne i fryseren. De kan serveres direkte fra fryseren, og det gør det lidt nemmere ved serveringen.